Bier
Bierbrouwen om precies te zijn. dat is een hobby die ik inmiddels alweer een paar jaar actief beoefen.
Techneut als ik nu eenmaal ben, moet dat natuurlijk met behulp van de modernste technieken, dit alles onder 't motto: een goeie techneut is lui! Die laat immers z'n installatie 't werk doen.
Wat er zo allemaal gebrouwen wordt? Kijk in het BierBlog.
Installatie
- Braumeister 20l maisch / kook ketel.
- Fastferment 30l Gistvat.
De FastFerment™ is een alles-in-een, conisch gistingsvat, vervaardigd uit
voedselveilig hogedichtheidpolyetheen (HDPE). Zowel primaire als secundaire
vergisting in één vat, geen overheveling nodig. Plaats besparend en gemakkelijk
schoon te maken.
- Nuttige inhoud: 20-25 liter.
- Volume: 30 l
- Hoogte van opvangbal tot bovenkant deksel: 81,3 cm
- Hoogte van opvangbal tot bovenkant meegeleverd waterslot: 90,2 cm
- Breedte incl./excl. bouten: 37,5/36,2 cm
- Gewicht: 1,36 kg
- Inhoud opvangbal: 700 ml
- Gemakkelijk te reinigen dankzij schroefdeksel van 15 cm
- Mogelijkheid om gist te collecteren voor hergebruik
- Geen besmetting door bezinksel of zuurstof
- Wandbeugels en 60 cm pvc-slang inbegrepen
- Garandeert consistente brouwsels
- Geïntegreerde behuizing voor thermometer
Schrootmolen MattMill Kompakt.
Uitgevoerd met twee zware walsen van een behoorlijke diameter in een stevige aluminium behuizing. Loodzwaar! En zo hoort 't ook.
Zelfgebouwde klimaatkast om in te vergisten.
Hier zie je de kast met een losse inzet om flessen op te zetten. Als die eruit is past het FastFerment vat er precies in, een multi-aanwendbare kast dus.
Thermostaat voor zowel verwarming als koeling: STC1000.
Pièce de résistance: Een Tilt Hydrometer
Daarmee kan via Bluetooth (BLE, Bluetooth Low Energy) de SG tijdens de vergisting constant gemonitord worden.
Het apparaatje drijft tijdens de vergisting(en) gewoon in het gistvat en door de schuinte, de tilt, wordt zo de SG benaderd.